God hygiene i treningsfasiliteter

På treningssentre, trimrom, idrettsanlegg og andre idrettsfasiliteter er hygiene essensielt for trygg trening og en positiv kundeopplevelse. Det er også anbefalt å minne kunder om håndhygiene og rengjøring av utstyr og apparater etter bruk.

I vår guide vil du finne informasjon om hygiene i treningsstudioer, idrettssentre og andre treningsfasiliteter, inkludert rengjøring av garderober, utstyr og overflater, forebygging av lukt og opprettholdelse av personlig hygiene for både kunder og ansatte.

Rengjør kontaktflater daglig

Overflater som berøres hyppig av kunder og ansatte bør tørkes daglig med rengjøringsmiddel og en mikrofiberklut. Disse overflatene inkluderer for eksempel:

 • Treningsutstyr og apparater
 • Dørhåndtak
 • Betalingsterminaler
 • Innloggingsskjermer
 • Møbler

Tips! Oppmuntre brukerne til å tørke av utstyr og apparater etter bruk. En enkel måte å fremme bedre hygiene på er å tilby engangskluter fuktet med et rengjøringsmiddel og instruere hvordan man bruker dem.

Selv om ferdigblandede rengjøringsmidler er raske og enkle å bruke, har bruk av rengjøringskonsentrater mange fordeler. Når doseringsinstruksjonene følges, kan man oppnå et renere resultat, bedre arbeidssikkerhet kan sikres, økonomiske besparelser kan oppnås, og miljøpåvirkningen kan også reduseres. Sørg for å forberede løsningen i rene flasker med rene hender.

Rengjøring av sanitærfasiliteter, dusjområde og garderobe

Hygienen i garderober, dusjområder og sanitæranlegg er avgjørende for komforten ved bruk av idrettsfasiliteter. Kontaktflater vektlegges også ved rengjøring av disse områdene. I tillegg er det viktig å sikre tilgjengeligheten av hygieneartikler (toalettpapir, håndsåpe, Antibac, engangstørk, rengjøringsmidler).

Sørg også for regelmessig rengjøring vasker, toalettseter og dusjer. Dette forhindrer spredning av mikrober og dannelse av avleiringer i disse områdene. Du kan finne mer detaljerte produktanbefalinger og instruksjoner i vår nedlastbare guide:

Slik blir du kvitt dårlig lukt

Svettelukt kan lett feste seg til sportsutstyr og treningsklær. Ved bruk av Kiilto Pro Odor Stop kan du eliminere og forebygge ubehagelige lukter i idrettsfasiliteter. Det oppfordres også til å tilby brukerne Kiilto Pro Air Freshener for en mer behagelig opplevelse på treningssenteret.

Personlig hygiene

Hånddesinfeksjonsmidler og såper som tilbys for håndvask forbedrer generelt tryggheten i fasilitetene både for kunder og ansatte. Produkter for kropp og hår i dusjfasilitetene forbedrer besøkendes kundeopplevelse.

Tips! Oppmuntre kunder til å praktisere god håndhygiene ved å plassere hånddesinfeksjonsdispensere nær innganger, i resepsjonsområder og garderober.

Treningsetikette – husk disse hygieneretningslinjene som kunde i et treningssenter

Hva er treningssenterhygiene sett fra en brukers perspektiv? Hver enkelt kan bidra til et rent og trygt treningsmiljø. Her er noen hygienerelaterte regler:

 • Kom i rene treningsklær og unngå overdrevne sterke dufter som parfyme eller lignende.
 • Bruk fottøy beregnet for treningsfasiliteter og følg eventuelle retningslinjer angående bruk.
 • Oppretthold god håndhygiene. Vask hendene når du kommer og går, og bruk håndsprit ved behov.
 • Ta med ditt eget treningshåndkle for å tørke bort svette fra utstyr.
 • Hvis treningssenteret anbefaler bruk av tilgjengelige rengjøringsmidler og kluter/engangstørk for utstyr, bruk dem.
 • Returner utstyr til sitt angitte sted etter bruk.
 • Sørg også for regelmessig rengjøring av personlige eiendeler som vannflasker, telefoner og hodetelefoner.

Du er kanskje også interessert i …