Om oss /

Kiilto’s historie begynte allerede i 1919 med en liten hårfargings- og skokremfabrikk i distriktet Pispala, Tammersfors

Entreprenørskap siden 1919

Merkevaren Antibac har røtter tilbake til vinmonopolet og er 100 år i 2022. Selskapet Antibac AS ble i 2019 kjøpt opp av det familieeide selskapet Kiilto OY, og KiiltoClean AS ble etablert. Kiilto selger og markedsfører i dag merkevarene Antibac og Kiilto Pro for desinfeksjon, rengjøring og kjøkkenhygiene.

Nesten alt var mangelfullt i Finland i 1919, men det var mange driftige mennesker. Når varer ikke kunne importeres, ble det definert firmaer for å produsere det som manglet. Det var slik Kiilto ble grunnlagt.

På 1910-tallet manglet hårfarge og munnvann fra butikkhyller, skofabrikker manglet maling, polering, voks og lim, og møbelfabrikker manglet lakk- og poleringsmidler. Navnet Kiilto (glans) ble beskrivende for selskapets første produkter.

Kiiltos første eier var en flittig «oppfinner», som raskt forsto hvilke produkter kundene ba om. Han begynte å leke med ideen om å produsere lim til skoindustrien, en bransje med utmerket markedspotensial. Liming ville erstatte tradisjonelle mekaniske metoder for å feste materialer sammen, og dette ville gi et rent og pent resultat.
Gjennombruddet av bygningslimet kom på 1930-tallet med limgulvbelegg.

Etter hvert som materialer og metoder utviklet seg, økte også etterspørselen og antall ulike produkter i byggebransjen og andre næringer. Samtidig begynte vedheft å bli ansett som en mer omfattende prosess enn bare liming. Dette motiverte Kiilto til å utvide produktsortimentet.

Kiilto produserer og markedsfører for tiden produkter innen fire forretningsområder: konstruksjon, industrilim, profesjonell hygiene og forbrukerhygiene.


Senere har virksomheten vår utviklet seg til nye forretningsområder og flere land, og skapt nye innovasjoner. I dag ser vi langt inn i fremtiden og har en konstant drivkraft for å gjenoppfinne oss selv, for å vokse bærekraftig.
Vår virksomhet styres av et sterkt engasjement for fremtiden og drivkraften til å være en miljøleder i vår bransje og en ekspertpartner for våre kunder.

Visste du at?

Navnet Kiilto (finsk ord for glans) ble oppfunnet av våre ansatte langt tilbake i tid og er beskrivende for våre første produkter: Maling, poleringsmidler, voks og lim for skofabrikker og spritlakk og poleringsmidler for møbelfabrikker

Over 100 år lang historie

1919

Oppstarten

27 Oktober 1919, Teknokemiallinen Tehdas O/Y Santalahti blir startet i Pispala,Tampere. I 1924 endres selskapet navn til Kiilto Oy.

1930

Nummer 1 i skokrem

Selskapets virksomhet startet med å produsere kosmetiske ingredienser for kjemikere, maling, polering, voks og lim for skofabrikker og brennevinslakk og poleringsmidler for møbelindustrien.

1961

Fokus på lim

På 1960-tallet bestemte de seg for å fokusere på produksjon av lim og limrelaterte produkter.

1983

Utvidelse til rengjøring

Selskapet utvider innen renholdssektoren ved å utvide sitt utvalg av rengjøringsprodukter. Omfattende kundeopplæring begynner.

1987

Internasjonalisering

Det første internasjonale datterselskapet er etablert i Sverige. I dag er det datterselskaper i ni andre land.

2010

Hygiene og rengjøringsdelen vokser

Hygiene og rengjøring vokser til nye forretningsområder.

2017

Nytt forretningsområde innen flammevern

Kiiltos industrielle virksomhet utvides. Miljøvennlige flammehemmere skapes gjennom innovativ produktutvikling.

2018

Svenske TM Progress blir en del av Kiilto

Kiiltos kunnskap om gulvbelegg økes gjennom fusjonen med TM Progess i Sverige. Det bygges opp ny virksomhet i Finland.

2018

Kiilto varemerke og logo fornyes

Fire forretningsområder i Kiilto: konstruksjon, industrilim og flammehemmere, profesjonell hygiene og forbrukerhygiene. Kiilto Pro merkevare for fagfolk er opprettet som en del av selskapets endring.

2019

Kiilto blir en ledende leverandør av hygieneløsninger i Norden

Kiilto kjøper Antibac AS og CSS Healtcare Holding AB og blir markedsleder på hånd- og overflatedesinfeksjon i Norge, Sverige og Danmark.