Løsninger / Profesjonell hygiene /

Antibac - den norske orginalen siden 1922

Antibacs historie strekker seg helt tilbake til 1922 da Vinmonopolet ble etablert og leverte etanol til teknisk sprit som ble kalt B-sprit. Vi har lange tradisjoner som ledende aktør innen desinfeksjon i helsevesenet i Norge, og har utviklet en unik kompetanse på dette feltet.

For oss i Kiilto står kvalitetssikring og ansvarlighet for det vi driver med alltid i fokus, og vi stiller høye krav til produksjon og råvarer.

Vi har en visjon om at Antibac skal være en selvfølgelig del av hverdagen.

Les videre om vitenskapen bak Antibac®, finn svar i seksjonen for ofte stilte spørsmål, eller sjekk ut Sant eller usant – seks myter om hånddesinfeksjon.

Synes du det er vanskelig å vite hvilke produkter og dispensere som er best for deres behov, så ta en kikk på dispenserguiden her, eller ta kontakt med oss for råd.

Hvordan fungerer Antibac®?

Antibac® desinfeksjon er utviklet for å ha størst mulig effekt på bakterier, virus og gjærsopp, samtidig som den skal skåne huden mest mulig.

Desinfeksjonsvæsken virker ved å ødelegge mikrobeproteinene. Vårt laboratorium har forsket frem en sammensetning som også gir huden fuktighet uten at hendene virker ”klebrige”. Konsistensen gjør væsken lett å gni inn, og den når ned i alle furer og hudlinjer. Den unike sammensetningen gjør Antibac®-produktene effektive og behagelige å bruke – et direkte resultat av vår laboratoriums forskning på effekten av ulike alkoholsammensetninger.

Antibac® Hånddesinfeksjon er dermatologisk testet, det vil si at den ikke gir allergiske reaksjoner eller andre former for hudirritasjoner. Her kan du lese mer om testing og dokumentasjon av Antibac®

Produktene har et alkoholinnhold fra 70 % vol til 95 % vol, er etanolbasert og lukter mindre i forhold til mange andre desinfeksjonsmidler som er basert på n-propanol/isopropanol, f.eks. Alkoholbasert desinfeksjon gir heller ikke resistente bakterier. I motsetning til antibiotika og enkelte andre desinfeksjonsmidler ødelegger alkohol mikrobenes protein (arvestoff).

Virkeområde

Antibac®-produktene har dokumentert effekt mot grampositive og gramnegative vegetative bakterier, inkludert MRSA, VRE, mykobakterier (tuberkel), ulike kappekledte virus (HIV, influensavirus, Hepatitt B og C, Covid-19 (SARS) etc.) og gjærsopp. Produktene har et bredt antibakterielt virkefelt, og mikroorganismene ødelegges i løpet av 30 (Antibac® Hånddesinfeksjon 85 %) og 60 sekunder (Antibac® Overflatedesinfeksjon 75 %).