Antibac - den norske orginalen siden 1922

Antibacs historie strekker seg helt tilbake til 1922 da Vinmonopolet ble etablert og leverte etanol til teknisk sprit som ble kalt B-sprit. Vi har lange tradisjoner som ledende aktør innen desinfeksjon i helsevesenet i Norge, og har utviklet en unik kompetanse på dette feltet.

For oss i Kiilto og Antibac står kvalitetssikring og ansvarlighet for det vi driver med alltid i fokus, og vi stiller høye krav til produksjon og råvarer.

Vi har en visjon om at Antibac skal være en selvfølgelig del av alles hverdag.

Les videre om vitenskapen bak Antibac, eller sjekk ut seksjonen for ofte stilte spørsmål.

Synes du det er vanskelig å vite hvilke produkter og dispensere som er best for deres behov, så ta en kikk på dispenserguiden her, eller ta kontakt med oss for råd.

Hvordan fungerer Antibac®?

Antibac® desinfeksjon er utviklet for å ha størst mulig effekt på bakterier, virus og gjærsopp, samtidig som den skal skåne huden mest mulig.

Desinfeksjonsvæsken virker ved å ødelegge mikrobeproteinene. Vårt laboratorium har forsket frem en sammensetning som også gir huden fuktighet uten at hendene virker ”klebrige”. Konsistensen gjør væsken lett å gni inn, og den når ned i alle furer og hudlinjer. Den unike sammensetningen gjør Antibac®-produktene effektive og behagelige å bruke – et direkte resultat av vår laboratoriums forskning på effekten av ulike alkoholsammensetninger.

Antibac® Hånddesinfeksjon er dermatologisk testet, det vil si at den ikke gir allergiske reaksjoner eller andre former for hudirritasjoner. Apotek-serien Pharma er også anbefalt av produktmerkeordningen Asthma Allergy Nordic. Her kan du lese mer om testing og dokumentasjon av Antibac®

Produktene har et alkoholinnhold fra 70 % vol til 95 % vol, er etanolbasert og lukter mindre i forhold til mange andre desinfeksjonsmidler som er basert på n-propanol/isopropanol, f.eks. Alkoholbasert desinfeksjon gir heller ikke resistente bakterier. I motsetning til antibiotika og enkelte andre desinfeksjonsmidler ødelegger alkohol mikrobenes protein (arvestoff).

Virkeområde

Antibac®-produktene har dokumentert effekt mot grampositive og gramnegative vegetative bakterier, inkludert MRSA, VRE, mykobakterier (tuberkel), ulike kappekledte virus (HIV, influensavirus, Hepatitt B og C, Covid-19 (SARS) etc.) og gjærsopp. Produktene har et bredt antibakterielt virkefelt, og mikroorganismene ødelegges i løpet av 30 (Antibac® Hånddesinfeksjon 85 %) og 60 sekunder (Antibac® Overflatedesinfeksjon 75 %).