Probiotisk rengjøring

Med probiotiske rengjøringsmidler oppnås økt effekt: umiddelbar fjerning av smuss og et langvarig, hygienisk resultat.

Miljøet rundt oss er fullt av ulike typer mikrober som er usynlige for det blotte øye. Ved å rengjøre overflater reduserer vi mengden med sykdomsfremkallende mikrober. Gunstige mikrober, som finnes i de probiotiske Kiilto Pro-produktene, bidrar til å opprettholde sunne omgivelser. På denne måten fungerer de også som en del av rengjøringsmidler. Rengjøringsløsninger som inneholder mikrober drar nytte av mikrobenes evne til å produsere enzymer som bryter ned smuss og skitt og deretter utnytter det som mat.

Hva er mikrober?

Miljøet, enten det er uten i naturen eller innendørs, er fullt av mikrober (mikroorganismer) som er usynlige. Disse inkluderer bakterier, virus and sopp. Mikrober er veldig tilpasningsdyktige og trenger ikke mye næring.

Probiotika er levende mikrober som er ufarlige for mennesker og miljøet. Vanligvis inneholder probiotiske rengjøringsmidler sporedannende basiller, fordi de forekommer naturlig. Liknende probiotiske mikrober har blitt bredt utnyttet i flere tiår innen matindustrien, produksjon av fôrråvarer, alternativ medisinsk behandling og produksjon av medisinske stoffer og industrielle enzymer.

Fordeler med probiotisk rengjøring

Probiotiske rengjøringsprodukter skiller seg fra konvensjonelle rengjøringsmidler ved ikke bare å rengjøre, men også etterlate gunstige mikrober på overflatene. Disse mikrobene fortsetter å bryte ned organisk materiale på overflatene og utnytte de som næring selv mellom rengjøringene. Denne naturlige prosessen gjør dermed rengjøringen mer effektiv neste gang.

Den langvarige effekten av probiotisk rengjøring skyldes veksten av gode mikrober på overflaten som gradvis fjerner de skadelige, inkludert patogener. Reduksjonen av skadelige mikrober er avgjørende for å begrense spredningen av sykdommer. Enzymenes nedbryting av organisk materiale gjør ikke bare rengjøringen mer effektiv, men fremmer også et sunnere bo- eller arbeidsmiljø ved å redusere forekomsten av skadelige mikrober.

Sunnere omgivelser

Regelmessig bruk av probiotiske rengjøringsmidler gir tryggere overflater ved at probiotiske mikrober fjerner skadelige mikroorganismer som for eksempel patogener.

Fjerning av biofilm

De probiotiske bakteriene konsumerer organisk materiale, svekker eksisterende biofilmer og forhindrer dannelse av nye. Dette bidrar også til fjerning av lukt. I tillegg avgir ikke de probiotiske produktene noen lukt i seg selv.

Nordisk miljømerke Svanen

Svanemerket fastsetter strenge kriterier for probiotiske rengjøringsmidler: produkter som inneholder mikroorganismer skal vise overlegen rengjøringsevne utover de generelle rengjøringskravene.

Lær hvordan probiotisk rengjøring fungerer

Probiotiske Kiilto Pro rengjøringsprodukter inneholder sporer av gode bakterier som naturlig finnes i miljøet vårt. Sporene forblir på overflaten lenge etter rengjøringen, levedyktige og i stand til å aktivere seg og gi langvarig effekt.

Et annerledes perspektiv på daglig rengjøring

Rengjøringsmidler med probiotika gir et langvarig, høyt hygienenivå. Metoden fjerner ikke bare smuss og sykdomsfremkallende mikrober (patogener) umiddelbart, men probiotika gjør det ulevelig for de dårlige mikrobene og forblir effektive i lang tid mellom rengjøringene.

Probiotiske produkter kan brukes på samme måte som produkter uten probiotika. For veiledning, se hvert enkelt produkts bruksanvisning. Probiotiske Kiilto Pro-produkter er trygge både for brukere og overflater.

Probiotiske rengjøringsmidler fungerer spesielt godt på offentlige områder der regelmessig bruk kan redusere omfanget av skadelige patogener på overflater og gi en stabil mikroflora som er trygg for helse og miljø. Skoler, barnehager, venterom, hoteller, restauranter, bensinstasjoner, offentlige toaletter, sykehjem og sykehus er perfekte steder for å utnytte probiotikaens fordeler.

1. Probiotika produserer en rekke ulike enzymer.
2. Disse enzymene bryter deretter ned oganisk smuss på overflaten.
3. Molekylene fra det organiske smusset er blitt mindre og dermed enklere å fjerne under neste rengjøring av overflaten.
4. I tillegg forbedrer enzymenes nedbrytingsprosess probiotikaens evne til å konsumere molekylene fra smusset.

Kiilto Pro Universal Probio & det nordiske Svanemerket

Det nyeste tilskuddet til probiotiske Kiilto Pro-produkter, Kiilto Pro Universal Probio, er en av de første profesjonelle probiotiske rengjøringsmidlene på markedet som også er sertifisert med det nordiske Svanemerket.

Kriteriene for miljømerket fastslår at produkter som inneholder mikroorganismer skal vise overlegen rengjøringsevne utover de generelle rengjøringskravene. I tillegg kreves det at probiotiske mikroorganismer i rengjøringsmiddelet må være bevist å være trygge, naturlig forekommende og fri for GMO. Mikroorganismer skal heller ikke være resistente mot antibiotika. Til sist indikerer det nordiske Svanemerket at stoffene i produktet har så lite påvirkning på miljøet som mulig, og at produktet er trygt for brukere.

De strenge kriteriene for miljømerket innebærer også to begrensninger for et probiotisk rengjøringsmiddel: produktene er ikke ment for overflater som kommer i kontakt med mat, og heller ikke for påføring med spray.

Kiilto Pro Universal Probio oppfyller ikke bare kriteriene til det nordiske Svanemerket, men har også allergimerket utstedt av den finske Allergi-, Hud- og Astmaforbundet. Dette merket er en indikasjon på at produktet vanligvis ikke forårsaker hudirritasjon eller utløser symptomer på duftfølsomhet, allergier eller astmareaksjoner. Selv om produktene har naturlige materialer og er trygge, er det smart å følge brukerinstruksjonene og bruke riktig beskyttelsesutstyr.

Voksende probiotisk produktsortiment

Vår forsknings- og utviklingsavdeling (RDI) utvikler og tester kontinuerlig nye produktformler som inneholder probiotika. Den nåværende porteføljen av probiotiske produkter inkluderer produkter for daglig rengjøring av ulike områder, probiotisk fjerning av lukt, og et fettoppløsende middel for profesjonelle kjøkken. Kiilto Pro probiotiske produkter identifiseres ved kommersielle navn som indikerer probiotika.

Probiotisk rengjøring oppsummert

 • Langvarig, forbedret hygienenivå
 • Øker rengjøringseffektiviteten
 • Sunnere omgivelser for brukeren
 • Fjerner skadelige mikrober
 • Probiotika produserer enzymer som bryter ned organisk materiale (proteiner, stivelse, fett og/eller planteolje)
 • Fjerner biofilm og smuss
 • Fungerer som et luktkontrollprodukt
 • Trygg for overflater og brukere
 • Probiotika og enzymene de produserer er 100 % organiske og naturlige

Ønsker du å vite mer om probiotisk rengjøring? Fyll ut og send skjemaet under, så tar vi kontakt med deg.

  Ved å abonnere aksepterer du Kiiltos kommunikasjon og gir tillatelse til behandling av dine opplysninger. Du kan når som helst endre hvordan vi bruker dine personopplysninger eller avslutte abonnementet helt. For mer informasjon, se vår personvernerklæring.

Du er kanskje også interessert i