Probiotika – hva er det og hvilke positive egenskaper har disse i rengjøringsmidler?

Probiotika er allerede kjent for å bli brukt innen medisin, matindustri og kosmetikk. Det kan for eksempel være melkesyrebakterier som kan hjelpe deg med mageproblemer, eller ulike andre probiotiske mikrober brukt i probiotiske hudkremer som bidrar til å opprettholde og forbedre hudens mikrobielle balanse.

Med positive erfaringer fra ulike felt har det vært stor interesse for å utvide probiotikas bruksområder, som for eksempel rengjøring. Probiotisk rengjøring skiller seg fra konvensjonelle rengjøringsmetoder ved at man ikke bare rengjør overflaten, men også tilfører overflaten gunstige mikrober. Disse mikrobene lever videre på overflaten og fjerner aktivt sykdomsfremkallende mikrober og lukt mellom rengjøringene. Gjennom deres naturlige produksjon av enzymer som bryter ned smuss og skadelige mikrober til mindre partikler, forbedres rengjøringsresultatet ved neste rengjøring.

Les mer om hvordan probiotiske rengjøringsmidler fungerer og hvor de kan være nøkkelen til å redusere sykefravær, kostnader og forbedre hygienen ved å registrere deg nedenfor. Vi sender deg deretter en artikkel skrevet av Kiiltos eksperter, direkte i innboksen din!

Kiilto har hatt tre probiotiske rengjøringsmidler i sitt produktsortiment i flere år, og serien utvides med et fjerde produkt denne vinteren. Dette muliggjør helhetlig, probiotisk daglig rengjøring med Kiilto Pro-produkter.

Kiilto Pro Universal Probio, det nyeste tilskuddet, er et av de første probiotiske rengjøringsmidlene som er sertifisert med det nordiske Svanemerket. Råvarene i Kiiltos probiotiske rengjøringsmidler er 100 % nedbrytbare, noe som betyr at de brytes ned til karbondioksid og vann. I tillegg er de probiotiske mikroorganismene i produktene bevist å være trygge, naturlig forekommende og frie for genetisk modifiserte organismer.

På grunn av sin naturlige opprinnelse fungerer de godt i et naturlig mikrobielt økosystem, og bidrar til å gjenopprette og opprettholde en sunn og naturlig mikroflora i miljøet. Probiotisk rengjøring kan sees på som en ny metode for å oppnå forbedret helhetlig hygiene, utover det som er mulig med tradisjonelle metoder.

Registrer deg her og motta vår whitepaper om probiotikas unike egenskaper i rengjøring.