Hvordan gjennomføre et arrangement trygt og hygienisk?

Norway Chess ble gjennomført hele to ganger under pandemien, takket være noen viktige smitteverngrep.

Magnus Carlsen

Kjell Madland, sjef for Norway Chess-arrangementet, uttaler at de er glade for at de kunne gjennomføre mesterskapet under pandemien. Han sier videre at de er takknemlig for samarbeidet med Kiilto som bidrar med kunnskap, veiledning og Antibac®-produkter, samt Kiilto Pro rengjøringsprodukter.

Kiilto har vært sponsor av Norway Chess i flere år og er stolte over å samarbeide med noen som er så positive rollemodeller, med tanke på at de jobber for å øke andelen kvinner i sjakk. I tillegg kjører de turnering med samme premiesats for kvinner og menn.

Så hva skal til for å kunne gjennomføre et trygt og hygienisk arrangement?

Først og fremst er det viktig med god synlighet og lett tilgjengelig Antibac® for å sørge for håndhygiene av god kvalitet og til rett tid: for eksempel på vei inn og ut, før matstasjoner, etter toalettfasiliteter osv.

Antibac® hygienevegg med dispensere
som enkelt henges opp på gjerde eller vegg

Kvaliteten på produktet som brukes til hånddesinfeksjon er også viktig. Bruker man et hånddesinfeksjonsmiddel som lukter vondt eller er klissete, vil ikke produktet bli brukt gjentagende under arrangementet.

Antibac®-produktene er velutprøvde og utviklet tiltenkt hyppig bruk for blant annet helsesektoren. Drammen Roklubb har nylig arrangert ro-stevne og tok i bruk Antibac® hygienevegg med dispensere. Rosjef Beate Pharo uttaler at de er glade for å ha produkter av høy kvalitet, og at publikum og utøvere er takknemlige for at Antibac® Hånddesinfeksjon har en ren og hygienisk lukt og ikke føles klissete på hendene.

Antibac®-dispenser på vegg eller stativ gir god stoppeffekt og er en fin påminnelse om håndhygiene. Bare se for deg en musikkfestival hvor du ikke finner Antibac®. Det har i flere år vært en selvfølge å finne Antibac® Hånddesinfeksjon på festivaler og konserter, og nå også på andre typer arrangementer.

Til håndtak, toaletter og andre kontaktpunkter som berøres ofte, for eksempel sjakkbrikkene i sjakk-mesterskapet, anbefales gode rengjøringsmidler og overflatedesinfeksjon. En enkel måte å desinfisere på er å bruke Antibac® Overflatedesinfeksjon, for eksempel storemballasje med 300 kluter i spann eller boks med 150 små servietter til mindre områder.