Hygieneløsninger for skoler

I skoler utsettes gulvflater for mye slitasje, møbler får riper, og garderober blir tilsmusset. Mål for renholdsarbeidet bør derfor fokusere på vedlikehold av funksjonalitet og overflater.

I skoler utsettes gulvflater for mye slitasje, møbler får riper, og garderober blir tilsmusset. Mål for renholdsarbeidet bør derfor fokusere på vedlikehold av funksjonalitet og overflater.

Mylderet av elever og ansatte innendørs i skolebygg gjør at spesielt inngangspartier, korridorer og klasserom utsettes for stor belastning. I denne veiledningen for hygiene i skoler finner du informasjon om hvordan god hygiene kan oppnås gjennom effektiv rengjøring.

Det bør rettes spesielt fokus på flater som ofte berøres, slik som dørhåndtak, pulter, stoler og delt utstyr. Bruk av probiotiske rengjøringsmidler sikrer et hygienisk miljø for alle elever og ansatte.

For mer detaljerte produktanbefalinger, last ned vår utskriftvennlige guide med instruksjoner.

Legg hovedrengjøring til skolens ferier

Planlegg mekanisk rengjøring og vedlikehold når elever har ferie og oppholdsarealene er tomme over en lengre periode. Sommerferien er derfor en ypperlig tid for grundig rengjøring og polering av gulv.

Gulv

Daglig gulvrengjøring opprettholder hygienenivået og er en viktig del av vedlikeholdsrutiner, mens hovedrengjøring er sjeldnere og grundigere. Begge deler bør utføres etter en fastlagt plan.

Riktig rengjøringsmiddel og metode må velges etter gulvtype, og dosering er viktig.

Tips:

Bruk et universalt rengjøringsmiddel, som for eksempel Kiilto Pro Universal Probio, tre ganger i uken, og et pleiemiddel to ganger i uken, som Kiilto Pro Illusia 10. På denne måten kan en gulvvaskemaskin være i bruk alle hverdager, men til ulike oppgaver.

I trapper eller mindre områder hvor det ikke er mulig å komme til med gulvvaskemaskin, kan gulv rengjøres manuelt. Som med maskinell metode er det viktig å dosere rengjøringsmidlene riktig og rengjøre overflaten grundig.

Toaletter

Toalettfasilitetene i skoler rengjøres regelmessig og grundig for å opprettholde høy standard for hygiene og sanitærforhold. Rengjøringsplaner inkluderer vanligvis flere daglige inspeksjoner og rengjøringer. Toalettskåler, vasker og annet inventar rengjøres med egnede rengjøringsmidler for å fjerne smuss og bakterier.

I tillegg er det viktig å etterfylle toalettpapir, såpe og hånddesinfeksjon for å opprettholde hygienestandarden og fremme god hygiene blant elever, lærere og annet personale.

Periodisk, grundig rengjøring av vanskelig tilgjengelige områder gjøres for å forhindre oppbygging av smuss og lukt. Dette grundige vedlikeholdet bidrar til et komfortabelt og hygienisk miljø som fremmer komforten for alle.

Rengjøringsrutine for toaletter:

 1. Dosér rengjøringsløsningen og ta på nødvendig beskyttelsesutstyr som f.eks. hansker.
 2. Sjekk at det er nok papir og såpe tilgjengelig, etterfyll ved behov.
 3. Tøm alle søppelbøtter.
 4. Tørk overflater som speil og dørhåndtak med mikrofiberklut og vend alltid den rene siden av kluten når du går videre til å tørke neste overflate. Vask håndvask og overflatene rundt, skyll og tørk dem.
 5. Vask toalettsetet og overflatene rundt.
 6. Rengjør gulvene ved å moppe fra det innerste hjørnet og ut mot døren.

Vinduer og glassoverflater

Ved å prioritere vindusvask i skoleferier kan utdanningsinstitusjoner forbedre komforten og funksjonaliteten i lokalene, og skape et innbydende miljø for elever og ansatte når de er tilbake.

Denne viktige oppgaven innebærer å fjerne smuss og støv som har samlet seg over tid, og sikrer at vinduene har klar sikt og slipper inn rikelig med naturlig lys i klasserom og fellesområder.

Vindusvask og rengjøring av karmer steg for steg:

 1. Dosér rengjøringsløsningen og sjekk rengjøringsutstyret.
 2. Tørk persienner med mikrofiberklut.
 3. Rengjør innsiden av vinduene først, deretter utsiden (fra renest til mest skittent).
 4. Rengjør fra kantene mot midten.
 5. Vær nøye med rengjøring av vindusrammer, spesielt i hjørner og sprekker hvor støv og smuss kan samle seg.
 6. Tørk vinduer og rammer grundig.

Du er kanskje også interessert i…