Dugurd Kantiner og Kiilto i en bærekraftig symbiose

Kiilto har 100 års historie med kvalitetsprodukter, og har gitt et miljøløfte som selskapet jobber mot hver eneste dag i forhold til råvarer, produksjon, emballasje, transport og tjenester. Det er derfor ekstra hyggelig når en miljøbevisst aktør som Dugurd Kantiner velger Kiilto som leverandør av hygieneløsninger for daglig renhold, desinfisering og maskinoppvask på bakgrunn av selskapenes felles fokus på miljø og kvalitet.

Dugurd Kantiner

Med noen av landets mest renommerte kokker på laget serverer Dugurd kortreist, økologisk og smakfull mat til sine spisesteder som er hybrider mellom kantiner og restauranter. Blant annet serverer de maten i personalkantinene til Nasjonalmuseet, Finn.no, Yara og Braathen Eiendom. På lik linje med Kiilto har de et sterkt fokus på miljø og bærekraft, samtidig som de er opptatt av å levere topp kvalitet og service. Dugurd har en 77 % andel av norske råvarer, hvorav over 30 % av denne andelen er kortreiste råvarer med en høy økologisk profil. De lokale råvarene blir levert til hubs og deretter transportert med sykkel innenfor Oslos grenser. Dugurd er nominert som årets storkjøkken i Matprisen 2022.

Når vi velger våre leverandører er det veldig viktig at de matcher vår miljøprofil, sier David Bratlie, produktleder og konseptansvarlig hos Dugurd Kantiner. Kiiltos foregangsarbeid innen bruk av resirkulert plast og deres mål å være karbonnøytrale innen 2028 bidro sterkt til at vi valgte dem som samarbeidspartner. Vi opplever dem som en profesjonell, trygg og seriøs aktør med gode serviceavtaler. De er flinke til å være proaktive, og vi har hatt god kommunikasjon hele veien. De har et serviceapparat med tellekanten ut, for å si det slik.  

Tett på kunden

Kiilto har vært involvert i tilrettelegging for renhold i profesjonelle kjøkken i flere tiår, og vår omfattende erfaring har gitt oss en helhetlig forståelse av ulike rutiner og prosesser på et kjøkken.

I henhold til Kiiltos kjøkkenkonsept for restaurantbransjen, EAT SAFE, har våre servicemedarbeidere siden oppstarten fulgt opp Dugurd og deres personell tett med produktopplæring, hygienekurs, rådgivning og montering av doseringsanlegg for maskinoppvask.

Produktene leveres via Kiiltos grossist Maske som er Norges første klimanøytrale leverandør av forbruksmateriell til bedrifter og offentlige virksomheter. De er sertifisert Miljøfyrtårn, har blant annet utslippsfrie leveranser i storbyene og bruker fornybar energi.

Hygieneløsningene Dugurd har valgt er effektive og sikrer god mathygiene på deres kjøkken, samtidig som de er trygge både for de ansatte og miljøet. De fleste oppvask- og rengjøringsmidlene er svanemerket, og en egen Natura-serie har plantebaserte råvarer og er 100 % biologisk nedbrytbare.

Vi setter stor pris på å ha en samarbeidspartner som Dugurd hvor vi har et felles fokus i forhold til miljøansvar, sier May-Britt Siljan, markedsjef i Kiilto. Innovasjonene våre som reduserer belastningen på miljøet skaper ikke bare nye produkter, men gjør også våre markeder i stand til å utvikle seg på en bærekraftig måte. Sammen skaper vi en bærekraftig symbiose.  

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta relevante nyheter, nyttig informasjon og tips om hygiene.