Hva er den nye normalen og hvilke hygienevaner vil vi ha med oss videre?

Mange tiltak er vi takknemlige for etterhvert å kunne la ligge; det er for eksempel veldig hyggelig å kunne se hele ansiktet og smilet til de man møter istedenfor kun øyene og et munnbind. Noen vaner derimot, er fine å ta med seg videre for å få en friskere hverdag også etter pandemien.

Vi har sett at forkjølelse og andre infeksjoner har vært så å si fraværende under pandemien, og god håndhygiene er et enkelt og effektivt tiltak for å forebygge smitte i hverdagen.

Fortsett å vise omsorg for de rundt deg ved å sørge for god håndhygiene. Det er litt som å pusse tennene. Vi får jo langt mindre hull i tennene enn for 50 år siden, men vi slutter jo ikke å pusse tennene likevel. Det føles også friskt og hygienisk. Det samme gjør det å ha rene hender.

«Når det gjelder håndhygiene, så er det et viktig tiltak som vi skulle ønske at vi fortsatte med for alltid» sitat fra Mette Fagernes i FHI i en artikkel publisert av NRK 7. oktober 2021 

Bør vi ha Antibac® i kiosken på cup eller andre arrangement?

Hygienestasjon på utendørs arrangement: Tre flasker med Antibac hånddesinfeksjon i dispensere montert på en plakat på et gjerde, med teksten "Rene hender med antibac"
Antibac kan leveres på hygienevegger til
cuper, festivaler og andre arrangementer

Ja: Hygienetiltak som hånddesinfeksjon er anbefalt på arrangementer.

Dette er et enkelt tiltak som er direkte rettet mot en situasjon hvor en ofte snart skal spise noe, og det er et effektivt stoppunkt hvor mange møtes og tar på de samme tingene. Sett for eksempel en pumpeflaske med Antibac® på disken, eller en dispenser ved inngangen til spiseområdet.

God synlighet gjør at flere bruker Antibac®, og dermed øker etterlevelsen av håndhygiene. På festivaler har Antibac® blitt en selvfølgelig del av utstyret som skal være på plass, og like selvfølgelig skal det være at vi kan ha rene hender i hverdagen.

Skal vi fortsette med Antibac® ved inngangen til butikker og spisesteder?

Restaurantgjest lukker øynene og nyter et godt måltid i trygge, hygieniske omgivelser.
De fleste av oss ønsker tilgang til Antibac på spisesteder

Ni av ti nordmenn vil at butikker og spisesteder skal fortsette å tilby håndsprit etter gjenåpningen (Norsk koronamonitor fra Opinion). Kundene har talt, og ønsker hånddesinfeksjon.

For butikker og restauranter vil det også være med på å bygge profil som et trygt og profesjonelt sted å besøke, og det viser ansvar og omsorg for kundene.

Skal vi fortsette med god håndhygiene i barnehager og skoler?

Å legge til rette for god håndhygiene er et enkelt tiltak som bidrar til å redusere sykdomssmitte. Ved å holde sykefraværet nede i barnehager og skoler, får alle barn og ansatte en mer stabil hverdag hvor det er lettere å legge til rette for et godt læringsmiljø med stabile barne- og voksengrupper.

Hendene er i kontakt med mye og forurenses av diverse sykdomsfremkallende bakterier og virus. Mulighet for å utføre håndhygiene, spesielt i forbindelse med toalettbesøk og inntak av mat, er et godt tiltak vi bør ha med oss videre. Vi anbefaler også at det er mulighet for å vaske eller sprite hendene ved inngangene til barnehager og skoler, slik at både barn, ansatte og foresatte har rene hender på vei inn.

Dette kan for eksempel løses ved å installere vask og såpedispenser eller Antibac®-dispenser ved inngangen til barnehagen, klasserommet og ved inngangen til spiserom og kantine.

Er det samme hvilken hånddesinfeksjon en bruker?

Et par hender hvor den ene gnir utenpå den andre, etter å ha brukt Antibac hånddesinfeksjon

Antibac inneholder også glyserol,
så husk å bruke nok for å få både
rene og myke hender

Det er forskjell på både kvalitet, lukt og konsistens når det gjelder hånddesinfeksjon. Lukter produktet du tilbyr vondt eller føles skikkelig klissete, vil kunder og andre brukere trolig ikke bruke det så ofte som de burde sammenlignet med produkter som lukter hygienisk, friskt og rent og føles behagelig på hendene.

Bruk derfor produkter av høy kvalitet som har dokumentert effekt og som er behagelig å bruke. Sykehusene i Norge er naturlig nok svært bevisste på dette, og gjenvalgte derfor Antibac® desinfeksjon i sitt nasjonale anbud for de neste fire årene.

Antibac®-produktene får toppscore og er foretrukket av det norske folket også. I en undersøkelse gjennomført av Norstat uke 45 scorer nordmenn merket Antibac gjennomsnittlig til 4,2 av 5 poeng. 

Antibac® – en selvfølgelig del av hverdagen