Verdens Håndhygienedag 5. mai

5. mai ble definert som verdens håndhygienedag av Verdens helseorganisasjon (WHO) i 2009. Siden den gang har dagen blitt markert og benyttet til å formidle oppdatert kunnskap om håndhygiene og smittevern til helsepersonell verden over.

Smittevern er like viktig alle dager i året. Hensikten med initiativet er å bidra til å opprettholde oppmerksomhet på håndhygiene som vårt viktigste smitteforebyggende tiltak. Etter to år med covid-19-pandemi har forsterkede tiltak vært den nye normalen. Derfor er temaet for 2022 «Back to basics»; de basale smittevernrutiner.

Kiilto markerer dagen ved å sette fokus på håndhygiene med en rekke aktiviteter og arrangementer denne uken:

Person ikledd rød uniform med "Ambulanse" på har hånden i en håndhygienemaskin og får hjelp av ansatt fra Kiilto og Antibac. Innendørs (foajee).
Testing av håndhygiene med Antibac

Markeringer på sykehusene
Tradisjonen tro deltar vi på markeringene til flere av landets sykehus som med sine lokale stand setter fokus på årets hygienetema. Her blir det blant annet quiz, utdeling av giveaways og oppdatert informasjon om smittevern.

Møt oss på Aker Brygge
Torsdag 5. mai mellom kl. 7.00 og 9.00 finner du oss på stand utenfor Aker Brygge. Er du i nærheten kan du blant annet teste vår håndhygienemaskin og få svar på om du desinfiserer hendene dine riktig.

Arrangementer med våre samarbeidspartnere
I år inviterer vi helsepersonell som jobber på institusjon eller i hjemmesykepleien til en fagdag i Oslo med høyt faglig innhold og inspirerende foredragsholdere, i tillegg til et motivasjonsforedrag. Arrangementet er et samarbeid mellom Kiilto og Oslo kommune.

I tillegg har vi en rekke andre arrangementer i anledning håndhygienedagen sammen med våre samarbeidspartnere.