Hygieneveileder for uteserveringssteder og kiosker

Når sommeren nærmer seg fylles restauranter, kafeer og andre uteserveringsteder av folk som vil nyte solskinnet og deilig mat. God hygiene er med på å sikre at du tilbyr dine kunder en bekymringsfri matopplevelse også utendørs. Se våre tips for en ren sommersesong!

I sommersesongen fylles uteserveringsstedene opp og køen til iskremkiosken er lang. Sommerhjelpen har hektiske dager og må i tillegg til å betjene kundene ivareta hygienen på stedet. Rengjøring av serveringsstedet går raskt når riktige produkter brukes. Rengjøringsmidler fra Kiilto Pro fjerner effektivt smuss, fett og pollen, også  utendørs. Hygieneveilederen for uterestauranter, kafeer og andre serveringssteder hjelper deg og dine ansatte med å ivareta hygienen og sørge for en ren og trygg matopplevelse også utendørs. 

Bruksklare produkter gjør rengjøringen rask og enkel

Når sommermånedene står for tur er det viktig å sikre at personalet har tid til å fokusere på å betjene kundene dine. Spesielt på mindre serveringssteder bør du derfor prioritere effektive rengjøringsmidler som er klare til bruk uten å måtte doseres. På denne måten forbedrer du også arbeidssikkerheten, da ansatte ikke trenger å håndtere vaskemiddelkonsentrater i trange rom.

Prioriter universale rengjøringsmidler

Med universalrengjøringsmidler holder du antall produkter på et minimum og forenkler rengjøringsoppgavene. For eksempel kan du ved å velge Kiilto Pro Superquick Spurt rengjøre disker, bord, stoler, samt glass og montre med ett produkt. Hvis det i tillegg er nødvendig å vaske opp for hånd, er Kiilto Pro Asteri et miljøvennlig oppvaskmiddel uten parfyme- og fargestoffer. Produktet inneholder også glyserol som fukter og pleier huden.  


Husk å desinfisere overflater

Det er lurt å desinfisere felles berøringspunkter som betalingsterminaler, dørhåndtak og andre kontaktflater, også utenfor, for å hindre spredning av sykdomsfremkallende bakterier og virus. Vårt utvalg inkluderer produkter som både rengjør og desinfiserer samtidig. Den alkoholfrie og effektive Kiilto Pro Antibact er egnet for desinfisering av alle typer overflater. Hvis du er ute etter et bruksklart produkt, krever ikke Kiilto Pro Easydes Spray utblanding på forhånd. Overflater som er i kontakt med mat, for eksempel skjærebrett, bør skylles eller tørkes av med vann i etterkant.

Invester i rengjøringsprodukter av høy kvalitet

Å tørke av bord og stoler er en del av hverdagen, men ikke glem andre overflater. Når glass, vinduer og montre rengjøres regelmessig, vil iskrem og andre delikatesser fremstå mer innbydende.  

Oppmerksomhet til hender – både dine egne og kundenes

God personlig hygiene er alltid viktig når du håndterer mat. Hendene bør vaskes ofte nok og om nødvendig også desinfiseres. Engangshansker kan også brukes. Bytt hansker ofte nok og alltid når du skifter fra en arbeidsoppgave til en annen.

Det anbefales også å gi kundene mulighet til å desinfisere hendene. Når du har hånddesinfeksjon tilgjengelig ved salgsdisken, kan kunden desinfisere hendene før de spiser isen eller annen mat. Antibac® hånddesinfeksjon inneholder glyserol og sørger for at huden bevarer sin naturlige fuktighet, selv ved hyppig bruk. 

Regelmessig overflatetesting forteller om hygienenivået

En viktig del av renslighet er egenkontroll. Når det er kjent hvordan hygiene implementeres, kan mulige mangler løses umiddelbart. Hygicult TPC er en hygienetest for overflater som oppfyller strenge kvalitetssikringsstandarder, og som gjør at du raskt og enkelt får pålitelige resultater. Orion Clean Card Pro hurtigtest er utviklet spesielt for å påvise rengjøringsresultatet og om det er proteinrester på rengjorte overflater.

Gi opplæring til de ansatte

Når alle vet hva slags tiltak som forventes for renhold og hygiene i arbeidsskiftet, er kundene garantert en hyggelig opplevelse og det er hyggelig å komme til neste arbeidsskift. Skriv ut vår hygieneveileder for å støtte dine ansatte.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta relevante nyheter, nyttig informasjon og hygienetips.