Barista foran en espressomaskin i kafé, glade kunder ved bord i bakgrunnen.

Eat Safe by Kiilto

God hygiene i restauranter er en viktig faktor for å sikre at gjestene har en positiv opplevelse og at maten er trygg å spise. Dårlig hygienepraksis kan føre til helseproblemer, økt sykefravær, negative anmeldelser og et dårlig omdømme for restauranten. Gode hygieneløsninger bidrar til enklere renhold av kjøkkenet og mer tid til å fokusere på maten.

Kiilto har vært involvert i tilrettelegging for renhold i profesjonelle kjøkken i flere tiår, og vår omfattende erfaring har gitt oss en helhetlig forståelse av ulike rutiner og prosesser på et kjøkken. Derfor har vi utviklet et eget konsept for kjøkkenhygiene, Eat Safe by Kiilto, hvor vi bistår våre kunder med alt fra plassering av hygienestasjoner til produktopplæring og kursing av ansatte. Med merkevarer som Kiilto Pro og Antibac tilbyr vi et helhetlig sortiment innen rengjørings og hygieneløsninger til kjøkken og restaurant, fra maskinoppvask inkl. doseringsanlegg til gulvvask og hygieneprodukter.

Ta kontakt med oss dersom du ønsker mer informasjon om hva vi tilbyr gjennom Eat Safe by Kiilto-konseptet.

Nikolaos Kiosses eier og driver Brasilia, en restaurant som startet opp i Oslo i desember 2020 – midt under pandemien. Kiosses forteller at restauranten har brukt Kiilto-produkter fra dag én.

Eat Safe by Kiilto-konseptet med opplæring og kursing har gjort oss enda mer effektive i rengjøring. Vi har bestått alle bakterietestene Kiilto utførte sammen med oss, og det er vi veldig glade for, sier Nicolaos Kiosses, eier og daglig leder av restaurant Brasilia.

Vi valgte Kiilto på bakgrunn av deres miljøprofil og gode service, sier David Bratlie, produktleder og konseptansvarlig hos Dugurd Kantiner.

God hygiene i restauranten er en viktig faktor for å sikre gjestenes helse og opplevelse. Alle ansatte bør være klar over sitt ansvar for å opprettholde god hygiene, inkludert regelmessig håndvask, rengjøring av arbeidsflater og utstyr, kjøling og oppbevaring av mat, regelmessig rengjøring og opplæring i god hygienepraksis.

Noen enkle regler for å opprettholde god hygiene

  1. Regelmessig håndvask

Regelmessig håndvask er en av de viktigste metodene for å hindre smittespredning.
Alle som jobber i en restaurant, fra kokker til servitører, bør vaske hendene sine jevnlig,
spesielt etter å ha rørt ved mat eller andre smittekilder.
Bruk av håndsprit er et enkelt
og effektivt alternativ når hendene er synlig rene.

2. Rengjøring av arbeidsflater og utstyr

Arbeidsflater og utstyr bør rengjøres jevnlig for å hindre spredning av bakterier og virus.

3. Kjøling og oppbevaring av mat

Mat bør oppbevares ved rett temperatur for å forhindre bakterievekst.
Maten bør kjøles ned raskt etter tilberedning og oppbevares ved lav temperatur.

4. Regelmessig rengjøring

Restauranten bør rengjøres regelmessig for å forhindre spredning av bakterier og virus.
Alle overflater, inkludert gulv, vegger og møbler, bør rengjøres regelmessig med
egnet rengjøringsmiddel. Felles kontaktpunkter som håndtak, brytere, tastaturer og

lignende bør også rengjøres eller desinfiseres ofte.

5. Opplæring av ansatte

Ansatte bør få opplæring i god hygienepraksis og følge standardprosedyrer for håndvask,
rengjøring og matbehandling. De bør også være klar over deres ansvar for å opprettholde
god hygiene i restauranten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta relevante nyheter, nyttig informasjon og tips om hygiene.