Sirkulær økonomi i praksis hos Kiilto: Resirkulert plast utgjør en betydelig andel i produksjonen av kanner


Kiilto øker sin innsats for bærekraft og beste praksis innen sirkulær økonomi. I år begynner konsernet å bruke en betydelig mengde resirkulert plast i sine fem-liters plastkanner i mange av sine profesjonelle hygieneprodukter. 

Tekst: Sami Anteroinen, bilder og video: Ilari Välimäki

Heidi Kähkönen, Packaging Development Manager i Kiilto, sier at de nye kannene vil inneholde ca. 35 % resirkulert plast som er hentet fra brukte forbrukerpakninger.

-På denne måten kan vi redusere behovet for ny plast med 20 tonn hvert år, sier hun, og legger til at den mengden jomfruelig plast vi nå sparer tilsvarer 100 000 fem-liters kanner.

-Med dette grepet reduseres karbonavtrykket til kannene betydelig. For kundene våre betyr dette dessuten at den generelle bærekraften til deres virksomheter også forbedres etter hvert som de begynner å bruke kannene.

Kannene er produsert i Finland og oppfyller alle kravene i transportlovgivning og andre forskrifter.

Funksjonaliteten og sikkerheten vil fortsatt være god.

Ønsket: Bærekraftige løsninger!

Kiilto planlegger å lansere de første kannene med resirkulert plast i april 2022 og starter med produktene for restaurant- og storkjøkkenhygiene.
-Vi vil legge til nye produkter gradvis, og vil innføre de nye kannene i sortimentet med profesjonell rengjøring til høsten, sier Kähkönen.   

Ifølge Kähkönen hadde ideen om å begynne å bruke resirkulert plast i kannene vært diskutert i organisasjonen en stund.
-Vi har tenkt på det en stund, og vi er veldig glade for å kunne gjøre det til en realitet.

Lanseringen av mer bærekraftige beholdere er bare en manifestasjon av Kiiltos miljøløfte som dateres tilbake til 2018. Miljøløftet betyr i hovedsak at selskapet hele tiden søker nye måter å drive mer bærekraftig på.

Øye for 2025 – og utover

Kiilto har satt ambisiøse miljømål for å oppfylle løftet: For eksempel skal 70 % av emballasjen produseres med resirkulerte eller fornybare materialer – samt være resirkulerbare selv – innen 2025.

-Vårt miljøløfte involverer hele organisasjonen vår og alt vi gjør. Derfor har vi flere pågående prosjekter som er knyttet til dette, sier Kähkönen.

Det kommer nye, bærekraftige innovasjoner hele tiden. For eksempel forventer Kiilto å se et stort skifte i materialene som brukes i produkter for personlig hygiene ganske snart:
-Vi kommer til å bytte ut noe av emballasjen med flasker som er laget av resirkulert plast, avslører Kähkönen.

Ifølge Kähkönen er selskapet ivrig etter å ekspandere arbeidet innen alle bærekraftområdene.
-Vi er forpliktet til konstant utvikling nå og i fremtiden.