Hemmeligheten bak kvaliteten på varme drikker

I restauranter og kafeer er rengjøring av kaffemaskiner og tebryggere viktig for å sikre høy kvalitet på de serverte drikkene. Vi har laget noen enkle retningslinjer som hjelper deg med å holde maskiner og termoskanner i best mulig stand.

I restauranter og kafeer er rengjøring av kaffemaskiner og kaffe- og tebryggere viktig for å sikre høy kvalitet på de serverte drikkene. Vi har laget noen enkle retningslinjer som hjelper deg med å holde maskiner, bryggere og termoskanner i best mulig stand.

Varm drikke er en del av mange daglige rutiner; når vi starter morgenen, tar en pause midt på dagen, og en forfriskende kopp te om ettermiddagen. Espressomaskiner, vannkokere og termoskanner har en tendens til å samle opp rester og avleiringer som kaffegrut, teolje, misfarging, kalk og rust. Dette vil kunne påvirke smaken negativt. Regelmessig rengjøring sikrer ikke bare at drikkene smaker best mulig, men forlenger også levetiden til apparatene og deres komponenter. Ved å bruke rengjøringsprodukter som er tilpasset kaffemaskiner og termoskanner, holder du apparatene rene og hindrer oppsamling av smuss.

Fjern kalk- og rustavleiringer  

For å forebygge dannelse av avleiringer og holde utstyret i god stand, bør du utføre avkalking regelmessig. Hvor ofte avkalkingen er nødvendig for din kaffemaskin, vannkoker eller termos avhenger av vannets hardhet. Kiilto Pro Off Calc er en allsidig avkalkingsmiddel utviklet for profesjonelle kjøkken. Den mykner opp og fjerner effektivt kalk- og rustavleiringer som kan påvirke ytelsen hvis de samler seg.

For å avkalke kaffemaskinen heller du rengjøringsløsning (dosering 50 ml per en halv liter vann) i vanntanken. Etter rengjøringen skyller du maskinen ved å la rent vann renne gjennom. Gjennomfør minst tre skyllinger for å sikre at alt rengjøringsmiddel er skylt bort. Til slutt bør også kannen og filterholderen vaskes.

Rengjør også de ytre overflatene

For rengjøring av maskinens eller kannens ytre overflate kan du bruke et universalrengjøringsmiddel og en rengjøringsklut. For eksempel passer Kiilto Pro Superquick Spurt for de fleste overflater, inkludert rustfritt stål, og etterlater ikke noe belegg.

Tips! Du kan også bruke desinfiserende rengjøringsservietter på utsiden for å øke hygienenivået, spesielt i influensasesongen. Sørg for at serviettene er egnet for overflater som kommer i kontakt med mat. For eksempel kan Kiilto Pro Alco-Free WipeDes-servietter brukes til å tørke av kaffemaskiner og termoser uten risiko for rester på overflaten.

Hver kopp er en smakfull opplevelse

Kiilto Pro Coffex og Kiilto Pro Off Calc utgjør et effektivt team som hjelper deg med å holde kaffemaskinen, vannkokeren og termosene i god stand og drikkene dine smakfulle. Husk å gjøre regelmessige inspeksjoner av utstyret ditt i tillegg til rengjøring. Ved jevnlige inspeksjoner av utstyret kan du oppdage feil som påvirker enhetens funksjon og drikkens kvalitet på et tidlig stadium.